Persbericht: Zonopkaart.nl zet zonneparken Nederland op de kaart

 

Zonopkaart.nl

zet zonneparken in Nederland op de kaart

 

Grootschalige zonneparken zijn een belangrijke stap in de energietransitie. De komende jaren worden steeds grotere parken ontwikkeld. Nu is het grootste zonnepark ruim 30 hectare. Er zijn echter al concrete plannen voor parken van circa 100 hectare en groter. Op dit moment zijn meer dan 200 grootschalige zonneparken van meer dan 1 MWp in ontwikkeling. Waar komen al deze parken te liggen? Zonopkaart.nl laat het zien. Op een overzichtelijke website met kaarten en statistieken wordt inzicht gegeven in locaties en omvang van de grote zonneparken in Nederland.

 

screenshot zonopkaart

 

Noorden van Nederland koploper bij ontwikkeling grootste zonneparken.

Zonopkaart.nl laat zien dat van de grote parken (meer dan 5 MWp) het merendeel in de noordelijke provincies is te vinden. 14 van de 16 in ontwikkeling zijnde of gerealiseerde zonneparken liggen ten noorden van de lijn Amsterdam-Enschede.

 

Overal in Nederland komen grootschalige zonneparken

Zonopkaart.nl laat zien dat door heel Nederland plannen zijn om grootschalige zonneparken te ontwikkelen. Grote parken van meer dan 1MW op dak of op veld zijn op deze website op de kaart gezet en in statistieken samengevat.

 

Grootschalige zonneparken nemen de komende jaren een vlucht

Het aantal grote tot zeer grote zonneparken zal de komende jaren enorm stijgen. Dit blijkt uit gegevens van zonopkaart.nl. Op dit moment zijn er vier parken van meer dan 5 MWp. Er liggen echter plannen klaar voor meer dan 30 grootschalige zonneparken. Daar zitten vier zonneparken tussen van meer dan 50 MWp.

 

Zonopkaart.nl brengt de groei van grootschalige zonneparken in beeld

Op basis van gegevens van RVO en Hieropgewekt worden alle grote gerealiseerde en in voorbereiding zijnde zonneparken in Nederland in beeld gebracht. Zo laat zonopkaart.nl de groei van zonneparken in Nederland zien.

 

 

Zonopkaart.nl is een initiatief van ROM3D en maakt gebruik van gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Hieropgewekt en andere openbare bronnen.

 

ROM3D (www.rom3d.nl)┬á is een onafhankelijk adviesbureau op het snijvlak van ruimte, landschap en duurzaamheid. In onze dienstverlening maken wij optimaal gebruik van beschikbare technologie├źn en ontwikkelen wij zelf indien nodig nieuwe techniek zoals virtual en mixed reality. Hiermee maken wij complexe ruimtelijke situaties inzichtelijk.

 

Contact: Rik Olde Loohuis

rik.oldeloohuis@rom3d.nl

06 18 58 32 23