Groene Icoonproject Gemeente Hattem

Landbouw - Visualisatie
Opdrachtgevers
Gemeente Hattem

Aanleiding

ROM3D is gevraagd een visualisatiefilm te maken voor de Gemeente Hattem t.b.v. de Challenge Groene Icoonprojecten van de Provincie Gelderland. Dit zijn projecten, waarbij een plek in een stad of dorp groener wordt gemaakt. De Gemeente Hattem heeft hiervoor een ontwerp laten maken voor het plein De Veldhoeve. Dit plein is nu nog volledig verhard. Om het ontwerp goed te verbeelden, wilden zij dit graag in een film laten zien.

Aanpak

Allereerst zijn we naar het plein gegaan om met een drone en een camera goede beelden te maken. We hebben een aantal standpunten gekozen vanaf de grond die we naar een ‘voor’ en ‘na’ situatie gaan opwerken. Aan de hand van de aangeleverde ontwerptekening hebben we in Win3D de grote lijnen van het toekomstige ontwerp geplaatst. Vervolgens hebben we de 3D-beelden samengevoegd met de foto’s van de huidige situatie en deze opgewerkt tot fotovisualisaties van de toekomstige situatie. Deze beelden hebben we, samen met een stukje introductie en uitleg, in een filmpje gemonteerd.

Resultaat

We hebben een korte film gemaakt, waarin het ontwerp voor De Veldhoeve wordt uitgelegd en waarin de toekomstige situatie is te zien op fotovisualisaties. De visualisatiefilm is via deze link te bekijken: https://lnkd.in/evwnJpXN. De Gemeente Hattem heeft een mooie 7e plek weten te behalen in de provinciale Challenge en daarmee een bijdrage gewonnen om het ontwerp te kunnen realiseren.