Wind

Buurt Energie Strategie (BES) Larense Broek

Aanleiding In verband met onze ambitie, kennis en ervaring op het gebied van energieneutrale dorpen heeft energiecoƶperatie LochemEnergie ons gevraagd om voor de Buurt Energie Strategie (BES) Larensebroek energieverkenningen uit te voeren en de werkgroep Energie te begeleiden. Dit hebben we van maart 2021 tot en met november 2021 opgepakt. Aanpak Voor de energieverkenningen zijn […]

Lees meer

Windpotentie Lochem

Gemeente Lochem werkt aan de energietransitie en wil duidelijkheid over waar de wettelijke en beleidsmatige randvoorwaarden liggen voor plaatsing van windturbines.

Lees meer

Energieneutrale dorpen

ROM3D en De Lynx gaan met burgers in het landelijk gebied aan de slag om de energietransitie zelf vorm te geven. Op deze manier worden de belangen van de inwoners optimaal meegenomen. Door inwoners gezamenlijk energieprojecten te laten uitvoeren, kunnen de projecten bijdragen aan de sociale samenhang in een dorp.

Lees meer

WIN3D Interactief plannen in drie dimensies

WIN3D is een hulpmiddel speciaal ontwikkeld om initiatiefnemers, burgers en beleidsmakers in een vroeg stadium te betrekken bij het plannen van wind- en zonneparken.

Lees meer

Regionale Energiestrategieƫn Gelderland

Provincie Gelderland heeft aangeboden de regioā€™s met zgn. Ruimte Ateliers ondersteunen bij de keuzes voor grootschalige grondgebonden opwek.

Lees meer

EnergyGame raadsleden Ommen

Ontwikkeling van digitaal spel dat bestaat uit diverse elementen om zo inzicht te geven in de consequenties van energie keuzes.

Lees meer