Visualisatie

Groene Icoonproject Gemeente Hattem

Aanleiding ROM3D is gevraagd een visualisatiefilm te maken voor de Gemeente Hattem t.b.v. de Challenge Groene Icoonprojecten van de Provincie Gelderland. Dit zijn projecten, waarbij een plek in een stad of dorp groener wordt gemaakt. De Gemeente Hattem heeft hiervoor een ontwerp laten maken voor het plein De Veldhoeve. Dit plein is nu nog volledig verhard. […]

Lees meer

Zonnepark Woudhuis Apeldoorn

Aanleiding Energiebedrijf Statkraft Markets B.V. wil een zonnepark ontwikkelen langs de A50, ten oosten van Apeldoorn, op gronden van de Steunstichting Arnhemse Gasthuizen. ROM3D heeft een landschapsplan gemaakt om te laten zien hoe het zonnepark binnen het huidige landschap valt en hoe het in de omgeving wordt ingepast. Aanpak Na een startgesprek met de Gemeente […]

Lees meer

Windpotentie Lochem

Gemeente Lochem werkt aan de energietransitie en wil duidelijkheid over waar de wettelijke en beleidsmatige randvoorwaarden liggen voor plaatsing van windturbines.

Lees meer

Energieneutrale dorpen

ROM3D en De Lynx gaan met burgers in het landelijk gebied aan de slag om de energietransitie zelf vorm te geven. Op deze manier worden de belangen van de inwoners optimaal meegenomen. Door inwoners gezamenlijk energieprojecten te laten uitvoeren, kunnen de projecten bijdragen aan de sociale samenhang in een dorp.

Lees meer

Kansenkaart Energie uit oppervlaktewater

In het onderzoek wordt de potentie van drijvende zonneparken, thermische energie uit oppervlaktewater en waterkracht onderzocht.

Lees meer

WIN3D Interactief plannen in drie dimensies

WIN3D is een hulpmiddel speciaal ontwikkeld om initiatiefnemers, burgers en beleidsmakers in een vroeg stadium te betrekken bij het plannen van wind- en zonneparken.

Lees meer

EnergyGame raadsleden Ommen

Ontwikkeling van digitaal spel dat bestaat uit diverse elementen om zo inzicht te geven in de consequenties van energie keuzes.

Lees meer

Zonnepark golfbaan Harderwold

Landschapsontwerp van een zonneveld op golfbaan Harderwold bij Zeewolde voor Cammingha Projectontwikkeling en Recreatie.

Lees meer

Thermische energie uit oppervlaktewater Waddeneilanden

Uitvoering verkenning naar de mogelijkheden voor thermische energie uit oppervlaktewater (TEO) voor het Friese vasteland.

Lees meer